Missie

"Het verleden koesteren door het te integreren in de toekomst!"

Einstein zei ooit dat tijd relatief is, echter voor Dewit Antiques is tijd relevant! Respect voor authentieke stukken uit het verleden door ze te integreren in de toekomst op een duurzame en kwaliteitsvolle manier, overkoepeld door een intensief vertrouwelijk proces, zien wij als onze missie. Ook streven wij naar een zo transparant mogelijk aankoopproces waarbij respect voor het "product" hoog in het vaandel wordt geplaatst, daarenboven willen wij met onze diensten meerwaarde blijven creëren voor de klant na het aankoopproces. Tot slot zien wij het als een missie om de sector te vrijwaren van allerlei vervalsingen en imitatiegoederen.

 

Visie

"Gedegen kennis in synergie met een uitgebreid netwerk."

Onze visie moet garant staan voor een continue en consequente uitvoering van onze missie. Ons zakelijk proces is gebaseerd op een sterk fundament van impeccabele kennis. Van hieruit voeden we ons uitgebreid netwerk in een constante zoektocht naar superieure productkwaliteit. Daarnaast trachten we zoveel mogelijk schakels uit de aankoopketen te halen. Dit resulteert in meer controle over het product en een meer competitieve prijs voor onze klant. Het finale doel en resultaat van ons zakelijk proces is meerwaarde creëren voor onze klant en een compleet productconcept neer te zetten. Zo blijven wij ook na aankoop ten dienst staan van de klant door een goede service na aankoop (restauratie, garantie). Tot slot kunnen wij ook een officieel taxatierapport met onze producten meegeven.

 

  Stap voor stap...

Als we opzoek gaan naar de oorsprong van de passie voor antiek die huidig zaakvoerder Bram de Wit koestert,
moeten we reeds terug gaan tot in zijn kinderjaren. Bram de Wit groeide op in een gezin dat voorstamt uit
 een generatie van antiek-verzamelaars, het spreek dan ook voor zichzelf dat schoonheid, kwaliteit en authenticiteit
sleutelelementen waren die centraal stonden tijdens zijn jeugd.

Geïnspireerd en gebeten door het antiekvirus besloot een vastberaden Bram de Wit dan ook om na zijn college zijn passie om te zetten in zijn ambacht. Dit deed hij aan de prestigieuze vakschool van Schoonhoven, waar
creativiteit en zelfstandig vakmanschap kernwoorden zijn. Na een intensief leerparcour van vier jaar afgelegd te hebben studeerde hij succesvol af als ondernemer klokkenmaker (specialist grootwerk).

Met een maximum aan professionele bagage zette hij vervolgens voorzichtig, gesteund door zijn vader, zijn eerste stappen binnen de boeiende stiel van de antiek. Na bij verschillende gerenommeerde bedrijven binnen de sector mee in de keuken te hebben gekeken, was het voor Bram tijd om zijn eigen concept uit te bouwen dat aan alle behoeften van de klant kan voldoen. Et voila, Dewit Antiques was geboren…Een jong, dynamisch bedrijf met respect voor authenticiteit, dat naast antiekhandel ook twee andere belangrijke diensten,
restauratie en taxatie, inhouse verzorgt.